cookieOptions={close}; CRUCE DE CAMINOS: Independència d'interessos de Marc Moreno

martes, 14 de enero de 2014

Independència d'interessos de Marc Moreno

 SINOPSIS
Thriller polític que gira al voltant de les consultes sobre la independència de Catalunya i el dret a decidir, per endinsar-se en la manera que la set de diners i poder determina el comportament d’algunes persones i perverteix les actuacions fins trair uns ideals. 
El monestir de Sant Llorenç del Munt pot tornar a mans dels anteriors propietaris. En Jaume Borrell, descendent del comte Borrell, que va cedir els terrenys a l’Església al s.XI, negocia la compra del document robat que el legitimaria a reclamar la propietat. Però el document exigeix unes condicions on el dret a decidir del poble de Catalunya jugarà un paper important. 
Amb tots els estaments policials estatals aplegats en una caòtica reunió que s’allargarà durant dies per resoldre el cas, el milionari Borrell intentarà, en paral•lel, manegar la consulta sobre la independència de Catalunya. Un alcalde nacionalista, una política de la dreta espanyolista, el gerent del Monestir de Sant Cugat i els familiars d’en Borrell només faran que complicar un cas on les solucions més agosarades es proposaran a la reunió de cossos policials.


No sé si a vosaltres us passa una cosa similar o no, però la vull compartir per veure si és així o són coses meves.
Hauria de llegir molt més en català, ho reconec, però sempre que llegeixo en català, i sobretot novel·la negra, detecto una certa frescor que no veig tan sovint en castellà. Serà aquesta nova generació de joves escriptors que comencen a guanyar-se el seu lloc en el cor dels lectors?

I frescors, molta frescors destil·la la prosa d'en Marc Moreno i la seva Independència d'interessos, primera de les publicacions de la nova editorial catalana Llibres del Delicte que està apostant per aquesta nova fornada d'escriptors negres en català i que té tres títols a les llibreries (el segon, Coll avall, ressenyat fa poc en aquest blog).

L'editorial defineix Independència d'interessos com a thriller polític, definició que trobo molt encertada i a la que afegiria amb tints negres i policials. En aquest sentit, és una novel·la diferent i molt actual si considerem que uns dels temes que es tracten són les consultes sobre la independència de Catalunya; els altres temes no es queden enrere: corrupció, falta d'ètica, tràfic d'influències,...,i us sorprendrà molt que fins i tot, a mi m'ho ha semblat, hi hagi moments per l'humor. Hi ha escenes que traslladades al món actual fan somriure, us ho ben asseguro.

La novel·la té dues estructures molt diferenciades; una primera que podem definir de reunions d'urgència on s'aplegaran al voltant d'una taula tots els estaments més importants del país;  i una segona, la de la trama en si. S'ha de reconèixer que la primera té molta més dificultat narrativa al haver de mantenir la tensió dels diàlegs durant forces pàgines i reunions. Crec que no ha estat així durant tota la novel·la. Jo tenia moltes més ganes de que succeïssin coses que no pas veure com s'escridassaven uns als altres donant voltes a la plaça sense arribar a cap punt. Però tampoc ha estat un element tan distorsionador, i com dic, entenc que és complicat i més amb un lector com sóc jo que necessito teca que menjar.

Sobre la credibilitat de la trama, jo diria que ho és, però amb alguns punts suspensius, com el que li passarà a la del PP (humor negre total), o l'arriscada proposta de celebrar unes consultes amb tanta normalitat, però...,jo crec que en Marc, com bon periodista i escriptor que és, ha donat la seva visió del que podia ser adornar-la amb trames transversals que li donant molt de joc.

Ja es veu a la portada; no plou per tothom igual i potser cal compartir paraigües per arribar a lloc sense mullar-se gaire, però atenció que no et facin la traveta i caiguis de morros al terra.

La pots trobar a AMAZON


Te invito a formar parte de mi lista de correo: avances de mi publicaciones, información puntual, material exclusivo,...,todo son ventajas. Pruébalo.


El principio del fin, mi primera antología de relatos en solitario.

Disponible en Amazon (¡solo 0,99€!)

Puedes leer un avance gratuito 
En Amazon AQUÍ

Otros formatos AQUÍ.
Publicar un comentario