cookieOptions={close}; CRUCE DE CAMINOS: Novetat Editorial: Els morts no parlen - Miquel Aguirre (Llibres del Delicte)

domingo, 15 de febrero de 2015

Novetat Editorial: Els morts no parlen - Miquel Aguirre (Llibres del Delicte)Els morts no parlen de Miquel Aguirre es la entrega nº10 de l'editorial Llibres del Delicte que cada nova publicació va deixant més clara la seva petjada en el món literari negre i criminal català i això es nota també en un petit blog com el meu on les últimes ressenyes de l'editorial desperten cada cop més interès, com l'última, L'amant xinès de Margarida Aritzeta que porta quatre setmanes sense baixar del top3 de les entrades més visitades del blog.

En paraules d'en Marc Moreno, editor de Llibres del Delicte, la novel·la està carregada de «moltíssima conya, de humor negre a tope, del bo.». A més, m'explicava, «té un component més, el parlar del Pla de l'Estany, que li donarà aquell to ric i diferent.»

Jo només llegint la sinopsis de la novel·la crec que pinta molt bé, sobretot per la frase final que m'ha deixat amb l'enigma i que provoca que m'imagini mil i una cosa.
I un apunt, crec que de les deu publicades és la que té més pàgines, 346, res d'important, però m'he fixat i ho vull compartir amb vosaltres.

Sinopsis
En Quimet és un prejubilat de Banyoles que passa el dia a l'hort, esperant que la dona arribi a casa després de la feina, i al bar perdent el temps amb el cosí, un poca vergonya carregat de deutes amb tot el poble. Quan un matí troba un cadàver a l'hort, el cosí l'enreda per amagar el cos i simular un segrest per treure-li uns milions a la família del mort, uns cacics de la zona amb fama de tenir negocis il·legals.
En un escenari rural envoltat de granges, camps de conreu i fàbriques abandonades, uns personatges grotescs planegen un cop que els ha de solucionar la vida. Però entre perdedors mai res no surt com esperen i les complicacions inesperades els porten a l'enviliment i la confrontació. Mentrestant la dona del Quimet encara no ha tornat de la feina.

L'autor
Va néixer a Banyoles l'any 1964. Llicenciat en Història Contemporània. Columnista del diari El Punt, entre d'altre mitjans, i col·laborador en diferents programes radiofònics a Ràdio Banyoles, Ràdio Salt i Ràdio Girona.
Potser la seva publicació més famosa sigui La cortina de saca que al 2012 va guanyar Premi de novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders, tot i que al 1999 va guanyar el Premi de novel.la curta "Bar Cafè 1929" amb Després del tro (Proa, 2000)


Els morts no parlen
Llibres del Delicte
346 pàgines
Febrer 2015

Altres llibres ressenyats de Llibres del Delicte a Cruce de Caminos
Publicar un comentario