cookieOptions={close}; CRUCE DE CAMINOS: #Ressenya: Instint de supervivència - Ramona Solé

martes, 24 de octubre de 2017

#Ressenya: Instint de supervivència - Ramona Solé

Llibres del Delicte està de celebració, doncs Instint de supervivència de Ramona Solé és la vint-i-cinquena publicació negracriminal de l'editorial. Poc a poc, entre sis i vuit publicacions ben escollides a l'any, l'editorial va fent camí i un bon catàleg amb novel·les ben diferents entre elles. El mateix editor, Marc Moreno, reconeixia en una entrevista que aquest és un dels objectius a l'hora de publicar un llibre, que no puguis trobar dos de iguals a la col·lecció i certament jo puc donar fe dons els he llegit tots.
I dintre d'aquesta diversitat, potser Instint de supervivència estaria a un extrem de l'escala per ser una de les publicacions on el factor psicològic estaria més present, però també pel ritme o els fets negrecriminals.

Després de publicar la seva primera novel.la Quaderns (Llibres del Delicte, 2016), Instint de supervivència té una continuïtat en la naturalitat amb que estan explicades les coses, però sobretot en que no hi trobareu estridències que us facin saltar del seient, però gràcies a la seva construcció anireu llegint impulsats per saber quelcom més dels personatges i com no, arribar al tresor final, quan tot esclatarà pels aires, aquell moment en el què el lector es diu a si mateix que valia la pena.
                  
Son la força dels personatges i un misteri que no es coneix, però que està latent, els grans motors d'aquesta novel.la psicològica on tothom té alguna cosa a explicar, on tothom té alguna cosa a amagar, on ningú és el que sembla i tot es fa per sobreviure, per instint, instint de supervivència. Qui et pot retreure res si ho fas justament per això, per sobreviure?
Però potser uns sobreviuen, com diria alguns, per sobre de les seves possibilitats, sense tenir necessitat de seguir fent el que fa, encara que fa tant que ho fa que s'ha convertit quasi en una cosa quotidiana, en el seu modus vivendi.

Una lectura que es fa estimar poc a poc si el que busqueu és entreteniment, una bona història, ben escrita i amb una càrrega psicològica més que evident.Títol: Instint de supervivència
Editorial: Llibres del Delicte
Pàgines: 272


 SINOPSIS
Sense feina, sense diners, amb dos fills i sola al món, la Sofia es veu atrapada en un present sense futur, i l'única sortida que troba passa per suïcidar-se. La Raquel vol aconseguir els diners de la família del Francesc, que fa temps se li van escapar, i torna a la seva vida enamorant-lo, i a la casa familiar, infiltrant un talp que tingui cura de la seva mare, la Maria, per descobrir quin secret amaguen que els permet viure a un ritme ple de luxes. Però la Maria no és la vella desvalguda que la Raquel creu, i accepta el repte amb ganes de venjança.

No hay comentarios: