cookieOptions={close}; CRUCE DE CAMINOS: #Ressenya: Ciutat fantasma - David Marín

lunes, 10 de abril de 2017

#Ressenya: Ciutat fantasma - David Marín

 SINOPSIS
La tornada a Barcelona de l’agent dels Mossos d’Esquadra Salvador Garcia, després de vuit anys destinat a Lleida, suposa un bany de realitat per a ell: ja no és ni d’aquí ni d’allà. Sense família, ni amics ni coneguts a la ciutat, aquesta Barcelona ja no és la que ell havia conegut. Així que va a la recerca d’un antic company d’institut, l’únic amic que, potser, li queda. Les dificultats per trobar el seu amic X.B. es transformen en una espècie de metàfora sobre les complicacions per trobar-se ell mateix i ubicar-se a Barcelona, a la seva nova vida i a les noves funcions policials que li han adjudicat dins dels Mossos, una feina cada cop més tediosa.M'agraden les novel·les que son difícils de classificar i on els gèneres es difuminen; per regla general són molt més riques en matisos i colors: negra, asfalt, gris, un gran arc iris negrecriminal.
Deixem-nos ja de polèmiques i gaudim de les històries. Donem un vot de confiança a les editorials que no ens venen el producte amb etiquetes falses i que, com Llibres del Delicte, van construint la seva identitat publicació a publicació.
Ciutat fantasma de David Marín és un bona història que el boca-orella farà créixer i que no necessita de l'etiqueta d'un gènere. El mateix autor confessa que es va deixar emportar a l'hora d'escriure-la i es nota en la profunditat dels seus anhels.

«em va assaltar la malencolia de l'exiliar, la inquietant certesa de no pertànyer a ningú, de no tenir un lloc al món».

Molts dels que hem passat anys fora de la població que ens va veure créixer tenim la mateixa sensació que el protagonista de la història. Un bon dia tornes, passeges pels carrers que coneixes com el palmell de la teva mà i sents que ets un estrany. És una sensació desagradable, colpidora i molt dolorosa.
I això és el que David Marín fa sentir mitjançant un Mosso d'Esquadra que retorna a Barcelona després de molt anys a Balaguer. Ara bé, el Mosso no es queda quiet llepant-se les ferides de l'ànima. Començarà una investigació per intentar retrobar-se amb la ciutat, però sobretot amb si mateix i el que descobrirà li farà mal.

«Preguntar sobre la vida dels altres em fa dubtar de la pròpia vida».

Aquesta investigació personal anirà lligada d'una investigació professional on l'autor posarà en dubte els mètodes que algunes vegades es poden emprar per obtenir resultats ràpids.

Una novel.la interessant i que es llegeix en un sospir.Títol: Ciutat fantasma
Editorial: Llibres del Delicte
Pàgines: 139


No hay comentarios: