cookieOptions={close}; CRUCE DE CAMINOS: #Ressenya: Seràs un dels nostres - Ariadna Herrero

martes, 19 de diciembre de 2017

#Ressenya: Seràs un dels nostres - Ariadna Herrero

L'editorial Llibres del Delicte continua fidel a la idea de publicar llibres que no s'assemblin argumentalment uns amb els altres.
A la seva última publicació, Seràs un dels nostres aborda l'interessant tema de les sectes i ens fica dins d'elles des de l'inici.
Escrit per Ariadna Herrero, un nou descobriment que amplia la cantera literària de Llibres del Delicte. Seràs un dels nostres és la seva primera novel.la, però no ho sembla pas per la seva solvència narrativa. Abans havia guanyat alguns premis de relat curt.

Una novel.la que ben diseccionada i amb un petit dossier de treball podria fer molt de bé a persones que estiguin adduïdes per alguna secta o fins i tot com a prevenció. Un bon treball de la gestió de les emocions pot ajudar a molta gent a no caure en paranys com les sectes.
Ep, cadascú pot fer el que vulgui amb la seva vida, però després de llegir Seràs un dels nostres crec que seria bo posar a la gent en antecedents: saber que pot ser manipulat amb facilitat i semblar que ho fa per pròpia voluntat.
És molt fàcil aprofitar-se de la fragilitat emocional, de la baixa autoestima d'algunes persones per construir al voltant d'elles un discurs, un món ple de llum on sigui la protagonista. Qui pot resistir-se a aquests cants de sirena?

Llegia i em feia una pregunta: existeix alguna secta amb bones intencions i que no vulgui aprofitar-se dels seus adeptes? És la paraula secta dolenta per definició?

També és important assenyalar que la majoria de sectes no capten a les persones, sinó que son elles mateixes les que s'apropen a les sectes atretes per aquests cants de sirena i quasi sempre en les circumstàncies abans esmentades. Això és una gran jugada, doncs quan l'individu s'adona compte i vol sortir la secta sempre li poden dir que està allà per voluntat pròpia i seguir jugant aquesta carta per tal de retenir-lo.

L'Ariadna Herrero construeix una història molt creïble. Estic convençut que darrera d'això hi han moltes hores de documentació i que per tot això val la pena endinsar-se en el món que ens presenta en Seràs un dels nostres.

Crec que ningú està lliure de caure en una d'elles i això és el que més por fa, doncs sense adonar-nos s'aprofiten de nosaltres i a sobre contents de servir.

Ja seràs un dels nostres.


Títol: Seràs un dels nostres
Editorial: Llibres del Delicte
Pàgines: 285


 SINOPSIS

Quan la seva xicota desapareix, en Guillem Sala sap que l’associació naturista on últimament ella s’hi havia ficat té molt a veure. Quan comença a fer preguntes, aviat descobreix que aquell aparentment inofensiu grup de gent que busca un sentit a la vida amaga molt més del que mostra. En Guillem s’introdueix a l’associació com un adepte més en busca de la felicitat, tot i que el seu interès principal és saber on és la seva xicota, que ja no té cap dubte que ha estat captada per aquest grup amb funcionament i regles de secta. El que en Guillem anirà destapant a mesura que s’introdueix dins la secta són unes pràctiques que anul·len les persones, que les deixen a expenses de la voluntat dels líders del grup i que acaben sent perilloses per a la seva integritat física.

No hay comentarios: