cookieOptions={close}; CRUCE DE CAMINOS: El despertat del navegant de Maribel Torres (2019)

martes, 15 de octubre de 2019

El despertat del navegant de Maribel Torres (2019)


No sé com ho aconsegueix en Marc Moreno, editor de Llibres del Delicte, per a que cada novel.la tinguin la seva personalitat pròpia i les trames no es repeteixin. Porto cinc anys ressenyant les publicacions de la petita editorial negrecriminal i encara no he trobat cap en la que pugui dir que això ja ho havia publicat. I mira que fa anys em van dir que tot estava escrit.

Estem acostumats a que les històries estiguin més localitzades a la capital de Catalunya. Per això crec que les novel.les que estan descentralitzades tenen un punt més, Barcelona està força trillada, encara que no els seus personatges d'aquí que sigui una font quasi inesgotable de històries, però com deia, per a mi són molt interessants els llibres que mostren territori. La Maribel Torres aprofita molts moments de El despertar del navegant per dibuixar indrets peculiars de la província de Girona.

Bon debut de la garrotxina amb una novel.la gestada després de la seva participació en el recull de relats publicats per Llibres del Delicte al 2017, Assassins de Girona, on publica "Suïcidi sense motius aparents", un relat policial que li dóna prou confiança per treballar la novel.la i arribar a publicar-la.
Quants autors han donat el salt del relat a la novel.la amb Llibres del Delicte?

Maribel Torres està molt conscienciada i preocupada per la igualtat de gènere i per això, de forma meditada i buscada, fa que la protagonista de la història sigui una detectiva, que no una dona detectiu, per trencar estereotips, doncs segur que la majoria de gent que pensa en un detectiu veu un home.
L'Ariadna, la detectiva, estarà acompanyada d'en  Pau, molt diferents entre ells, però força complementaris cosa que dona joc a la part personal i relacional de la novel.la ben equilibrada amb la purament casuística i procedimental.

Que desaprofitat el fet de tenir un quadre de Miró dintre d'un iot. Crec que això també actua com un punt de critica dins la trama, com també ho és fet de reivindicar que s'estan destruint espais naturals com podrien ser els de la Costa Brava. Desgraciadament un tema d'actualitat, que conec força, us recordo que sóc de Begur, i on la novel.la negra torna a posar el focus amb aquesta voluntat innata de crítica social.

La lectura es fa curta gràcies a un llenguatge planer i fresc que no fa una altra cosa que convidar a seguir llegint.


Us atreviu a mirar fixament el quadre de Miró El despertar del navegant?


 SINOPSIS

Quan l’asseguradora dels Masdeu detecta que el Miró valorat en tres milions d’euros que tenen al seu iot és una falsificació, contracten l’Adriana per descobrir com ha pogut desaparèixer el quadre original durant els últims viatges del matrimoni.

La investigació de la detectiva i del seu ajudant, un expert informàtic que haurà d’abandonar el món virtual i infiltrar-se al iot  per ajudar l’Adriana si volen resoldre el cas, els durà a una trama de corrupció política i especulació immobiliària a la Costa Brava on el Miró falsificat no és més que la punta de l’iceberg.


¿Te gusta Cruce de Caminos? ¿Quieres seguirme como escritor? ¿Quieres participar en sorteos exclusivos?
Subscríbete a mi lista de correo y descubre sus ventajas


No hay comentarios: